zkopírováno z http://www.tacos.cz V hliněném hrnci osmahneme na oleji rozetřený česnek a slaninu pokrájenou na nudličky. Když se česnek zbarví dozlatova, vyjmeme ho. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na tenké plátky. Necháme vařit na mírném ohni asi deset minut a podlijeme troškou teplé vody, aby se obsah nevysušil. Ochutíme několika špetkami soli a pepře. Dříve než hrnec stáhneme z ohně, přidáme odkapaného tuňáka, rozdělaného na kousky. Dobře promícháme.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme hodně teplé.