cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných špaget, 1/2 odkostěná jehněčí kýta, 7.15 dkg tučného od domácí šunky, 20 dkg čerstvých hub (nebo desetina sušených), 1/4  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  feferonka nebo několik kapek tabaska, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 2.15 dkg strouhaného suchého mančského sýra, olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí nakrájíme na malé kousky a okořeníme. V hliněném hrnci osmahneme na dvou lžících oleje jemně nakrájeném tučném od šunky pokrájenou cibuli. Když začne cibule dostávat nazlátlou barvu, přidáme kousky jehněčího. Často mícháme, aby se obsah zbarvil dozlatova stejnoměrně. Potom maso svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme rajčata.

www.tacos.cz Zvlášť osmahneme na oleji houby nakrájené na plátky spolu s posekaným česnekem, feferonem a petrželkou. Stáhneme z ohně, když česnek začne dostávat nazlátlou barvu, a přidáme masovou omáčku. Dochutíme solí a pepřem a vaříme dál na mírném ohni, dokud se maso řádně neprovaří.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2253x    verze pro tisk

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami