cpt. Cook
 

Nesterilované zelí ve sklenicích

Okurkové řezy

Okurky s estragonem

Pikantní nakládaná tykev

Proužky fazolek v rajčatové omáčce

Salát z mletých paprik

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Sladkokyselé nakládané okurky

recept ze stránek www.tacos.cz
7 dávek:  3.15 kg okurek nakladaček, 1/2 l kvasného bzeneckého nebo znojemského 8% octa, 1.15 l vody, 6 dkg soli, 14 dkg krystalového cukru, 14 kuliček náhradního sladidla, 1/2 lžíce hořčičného semínka, 14 kuliček nového koření, 14 kuliček celého pepře, 2  bobkové listy, 2  hřebíčky, 21/2 koleček mrkve, 1/2  cibule, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vodu s cukrem a kořením chvíli povaříme, přilijeme ocet, znovu přivedeme k varu a vypneme. Přimícháme umělé sladidlo a necháme trochu zchládnout. Do vymytých zavařovacích sklenic 720 ml dáme na dno pár koleček mrkve, kolečko cibule a snítku nebo květ čerstvého kopru. Malé okurky očistíme kartáčkem ve vodě a plníme jimi sklenice. Podle chuti a rodinných tradic se může přidat pár koleček křenu nebo půl stroužku česneku, někdo dává kousek feferonky, estragon, koriandrová semínka, lístek bazalky, čtvrt kolečka citrónu i s kůrou. Okurky zalejeme teplým nálevem, sklenice zavíčkujeme a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 80 °C.
vloženo 29.07.2013    zobrazeno 2014x    verze pro tisk

Solené okurky kvašené

Sterilovaná tykev s červeným zelím

Sterilovaná tykev s paprikami

Sterilovaná tykev s paprikou a cibulí

Sušená rajčata v olivovém oleji
(Pomodori secchi sotto olio)

Zelená rajčata s koprem

Zelí naložené v kamenném hrnci

Zelí s červenou řepou

Znojemské sterilizované okurky