Nakládaná tykev na způsob okurek [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nakládaná tykev na způsob okurek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Nálev: 3/4 l vody, 2 dkg soli, 7 dkg krystalového cukru, 1/4 l octa,

Sklenice 720 ml: 3 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 4 kolečka cibule, 3  hřebíčky, 1/2  kopr (květenství)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nálev svaříme a naléváme ho na tykve, které jsme úhledně naskládali do dobře vymytých lahví. Tykve si připravíme tak, že je kartáčkem omyjeme a nakrájíme na kostky nebo malé špalíčky velikosti okurek. Pro nakládání se hodí plody o váze maximálně 200 g. Do každé láhve přidáme kolečka mrkve, kuličky nového koření, kuličky pepře, plátky cibule, hřebíčky, květenství kopru. Do lahví, kde jsou naskládané tykve a přidané koření, nalijeme nálev, dobře zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 - 90 °C 20 minut. Používáme jako sterilované okurky jak do salátů, tak jako přílohu k párkům nebo masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3023x    verze pro tisk

Nesterilované zelí ve sklenicích

Okurkové řezy

Okurky s estragonem

Pikantní nakládaná tykev

Proužky fazolek v rajčatové omáčce

Salát z mletých paprik

Sladkokyselé nakládané okurky

Solené okurky kvašené

Sterilovaná tykev s červeným zelím

Sterilovaná tykev s paprikami

Sterilovaná tykev s paprikou a cibulí

Sušená rajčata v olivovém oleji
(Pomodori secchi sotto olio)

Zelená rajčata s koprem

Zelí naložené v kamenném hrnci

Zelí s červenou řepou

Znojemské sterilizované okurky