cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybí řízečky s kapustou

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  30 dkg kapusty, sůl, mletý pepř, 1/2  cibule, 2 lžíce másla, 12.15 dkg smetany, 2 dl rybího vývaru, 40 dkg rybího filé, 1/2  citrón, 1/2 lžíce sezamových semínek, 1/2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z kapusty odstraníme povadlé listy, rozčtvrtíme ji a vyřízneme tvrdý košťál. Nakrájíme ji na jemné proužky. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli osmahneme. Vložíme kapustu a krátce ji podusíme. Přidáme smetanu a rybí základ, sůl a pepř a 8 minut vaříme.

www.tacos.cz Rybí filé opláchneme studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na půlcentimetrové proužky. Potřeme je citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme sezamovými semínky.

www.tacos.cz Na pánvi na rozpáleném oleji rybí řezy krátce z obou stran osmahneme. Ochutíme je sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou s kapustou.

www.tacos.cz

www.tacos.cz (Příprava rybího základu: Oloupanou nahrubo nasekanou cibuli a nahrubo nasekanou směs polévkové zeleniny podusíme v hrnci na dvou lžících másla. Přidáme 500 g rybích zbytků, například hlavy nebo páteře, okořeníme lžičkou celého pepře a špetkou soli. Přidáme čtvrt litru bílého vína a třičtvrtě litru vody, asi 30 minut necháme vařit v nezakrytém hrnci, až se zhruba 2/3 objemu vyvaří. Propasírujeme přes jemné sítko nebo plátno. Základ, který ihned nepotřebujeme, můžeme zmrazit.)

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo bramborové placičky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2158x    verze pro tisk

Ryby na rajčatech

Salamis

Sladkokyselá ryba

Smažené filé Sanibel

Smažené pikantní rybí filé

Sýrové rybí krokety

Tempura

Treska s kaparovým máslem

Zapečené filé na thajském kari s ovocem

Zapečené filé s paprikou

Zapékané filé s jogurtem a sýrem