Rajčatová polévka s tahini
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 615 dkg rajčat, 1/2 červená cibule, 15 lžiček tahini, 2 šálky zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, bazalka, smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny. Položte je na plech vyložený mastným papírem, osolte je a pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Vyjměte je z trouby, nechte vychladnout a ještě teplé je zbavte slupek. Uvařená rajčata vložte do hrnce, přidejte nakrájenou červenou cibuli a tahini. Směs rozmixujte ponorným mixérem, zkontrolujte konzistenci a podle chuti přilijte zeleninový vývar, poté znovu rozmixujte, aby se ingredience promíchaly. Polévku nalijte do misek, ozdobte čerstvou bazalkou, čerstvě mletým pepřem, zakápněte olejem a dochuťte několika lžícemi smetany.