Rajčatová polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg rajčat, 1/2 l vody, 1/2 cibule, 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, zelená petrželka a další možné polévkové koření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata nejprve důkladně opláchneme, nakrájíme na kousky, rozkrájíme cibuli a vše vaříme ve vodě, do níž přidáme sůl. Vaříme zhruba 30 minut. Připravíme zásmažku z másla a hladké mouky. Pak rajčatový vývar důkladně procedíme, propasírujeme, přidáme zásmažku, mléko, koření a ještě chvíli povaříme. Podobně jako boršč můžeme zjemnit trochou husté smetany nebo šlehačky. Ozdobíme rozsekanou petrželkou nebo libečkem.