Rajčatová polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg rajčat, 15 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, mletá paprika, sůl, 1/4 l kysané smetany nebo mléka, 6 dkg rýže nebo jemné nudle, 1/2 l vody, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme vodou, osolíme, opaprikujeme, zavaříme opranou rýži a vaříme polévku mírným varem, až je rýže měkká. Přilijeme protlak z rajčat, který jsme si připravili takto: rajčata pokrájíme, rozvaříme ve vodě a protlačíme sítem. Polévku pak s přilitým protlakem chvilku povaříme. Dáváme-li nudle, zavaříme je až do hotové polévky jen na několik minut. Není špatným zvykem vařit nudle zvlášť ve slané vodě a promaštěné lžičkou tuku je podávat na misce k polévce. Polévku zjemníme kysanou smetanou nebo sladkým mlékem. Kdo rád sýr, přidá si strouhaný do polévky.