cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka Millefanti

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg předního hovězího, 1/2  cibule, 10 dkg veky, 2 dkg stolního másla, 4  žloutky, 3 dl smetany, 15 dkg tvrdého sýra (nejlépe moravský bochník), sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso vložíme do osolené vody s cibulí a vaříme do měkka. Vývar procedíme a maso nakrájíme na plátky. Bílou veku překrojíme v půli, nakrájenou na plátky opečeme na másle a vložíme společně s masem do horkých talířů. Do horkého vývaru zašleháme žloutky se smetanou a strouhaný sýr a ihned nalijeme do talířů. Pro zpestření chuti můžeme přidat drobně sekanou petrželku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2421x    verze pro tisk

Polévka minestra