cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní nakyslá polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 dl masového vývaru, 12 dkg syrové vepřové panenské, 1/2  vejce, 4  aromatické houby nebo sušené hřiby, 2 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžíce vodky, 1/2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2  jarní cibulky 'sečky', sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak je v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, scedíme a odřízneme třeně. Kloboučky pokrájíme na čtvrtky. Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na proužky. Vejce rozmícháme vidličkou na jednolitou hmotu.

www.tacos.cz V 1.5 litrové nádobě uvedeme do varu vývar, pak přidáme maso a houby. Na mírném plameni vaříme 2 minuty. Pak přidáme vodu, sójovou omáčku a ocet. Osolíme a opepříme. Vaříme další 2 minuty. Přilejeme bramborovou moučku rozmíchanou v menším množství vody. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

www.tacos.cz Tenkým praménkem vléváme rozšlehané vejce a mícháme, až se srazí na tenká vlákna. Posypeme sekanou cibulkou a ihned podáváme.

www.tacos.cz Příprava čínského masového vývaru: 1 kg kostí nebo masa se zaleje 2 litry studené vody, přidá se i 1 cibule, 1 snítka celeru, pepř, event. trošku anýzu a zázvoru, uvede se do varu a vaří se na mírném plameni asi 1.5 hodiny, přičemž sbíráme s povrchu pěnu. Hotový procezený vývar je pak třeba silně ochladit a odstranit z něho zbytečný tuk. V ledničce je lze uchovat přinejmenším 6 dnů.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2351x    verze pro tisk

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra