cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Norská rybí polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Rybí vývar: 15 dkg mrkve, 15 dkg celeru, 1/2  cibule, 1/2 lžička soli, 1/2  bobkový list, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 kg rybích zbytků, 3 l vody,

Krémová polévka: 4 dkg mrkve, 4 dkg řapíkatého celeru, 30 dkg lososa a tresky, 1/2  pórek, 2  žloutky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce kysané smetany, 1/2 lžíce zelené petrželky, kopr

zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechny suroviny na vývar dáme do hrnce a přivedeme k varu. Necháme 30 až 40 minut táhnout. Vývar přecedíme a zredukujeme na třetinu objemu.

www.tacos.cz Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a spolu s rybami vložíme do rybí várky. Vývar pozvolna táhneme asi 10 minut. Rozkvedláme žloutky s trochou chladného rybího vývaru a pozvolna vmícháváme do polévky. Nesmí se vařit! Polévku ochutíme a nalijeme na talíř. Každou porci doplníme lžící zakysané smetany, nasekanou petrželkou a dozdobíme koprem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4437x    verze pro tisk

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra