Rybí vývar: 15 dkg mrkve, 15 dkg celeru, 1/2 cibule, 1/2 lžička soli, 1/2 bobkový list, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 kg rybích zbytků, 3 l vody,
Krémová polévka: 4 dkg mrkve, 4 dkg řapíkatého celeru, 30 dkg lososa a tresky, 1/2 pórek, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce kysané smetany, 1/2 lžíce zelené petrželky, kopr
www.tacos.cz Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a spolu s rybami vložíme do rybí várky. Vývar pozvolna táhneme asi 10 minut. Rozkvedláme žloutky s trochou chladného rybího vývaru a pozvolna vmícháváme do polévky. Nesmí se vařit! Polévku ochutíme a nalijeme na talíř. Každou porci doplníme lžící zakysané smetany, nasekanou petrželkou a dozdobíme koprem.