www.tacos.cz Papričky (nejlépe jedna červená a jedna zelená) rozpůlíme po délce, vybereme vnitřky, nakrájíme nadrobno. Česnek jemně utřeme. Zeleninu nakrájíme (mrkev na kolečka, zelí na kousky, celer a brambory na kostičky, pórek na kroužky). Olej rozehřejeme ve velkém hrnci (8 - 10 litrů), přidáme papričky a česnek a dusíme. Zeleninovou směs přidáme k dušenému, ještě chvíli dusíme, pak zasypeme majoránkou.
www.tacos.cz Maso a cibuli vyjmeme z vývaru. Ostatní vývar přelijeme do většího hrnce na zeleninu. Rajčata a tykev umyjeme, nakrájíme a s kukuřicí 10 minut v polévce vaříme. Maso nakrájené na kostky ohřejeme v polévce s klobásou na kolečka nakrájenou. Dochutíme solí a pepřem.