Norská rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Rybí vývar: 5 dkg mrkve, 5 dkg celeru, 1  cibule, 1 lžička soli, 1  bobkový list, 1 svazek zelené petrželky, 1 kg rybích zbytků, 3 l vody,

Krémová polévka: 4 dkg mrkve, 4 dkg řapíkatého celeru, 30 dkg lososa a tresky, 1  pórek, 2  žloutky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce zelené petrželky, kopr

Všechny suroviny na vývar dáme do hrnce a přivedeme k varu. Necháme 30 až 40 minut táhnout. Vývar přecedíme a zredukujeme na třetinu objemu.
Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a spolu s rybami vložíme do rybí várky. Vývar pozvolna táhneme asi 10 minut. Rozkvedláme žloutky s trochou chladného rybího vývaru a pozvolna vmícháváme do polévky. Nesmí se vařit! Polévku ochutíme a nalijeme na talíř. Každou porci doplníme lžící zakysané smetany, nasekanou petrželkou a dozdobíme koprem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka