1 dávka: 30 dkg hladké mouky, 1
15 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru,
15 dkg mletých vlašských ořechů, 1
/2 bílek,
náplň: 115 dkg másla, 7.15 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, 115 dkg mletých vlašských ořechů, 7.15 dkg mletých piškotů, rum,
čokoládová poleva: 10 dkg čokolády na vaření, 4 dkg ztuženého pokrmového tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Poté jím plníme máslem vymazané formičky ořechů. Při tvarování těsta do formiček vytvoříme uprostřed ořechů důlky. Pečeme 10-15 minut při 160 °C dorůžova, po vyjmutí z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté vyklepneme. Druhý den ořechy plníme nádivkou, slepujeme a špičku namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.
www.tacos.cz Náplň: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem, vmícháme ořechy, piškoty a ochutíme rumem. Nechceme-li používat syrový žloutek, zahřejeme trochu rumu, rychle do něj vmícháme žloutek a přidáme k utřenému máslu s cukrem.
www.tacos.cz Poleva: Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.