tlučené koření ve směsi: mletá skořice, hřebíček, nové koření, badyán, kardamom, anýz, vanilka, citrónová kůra nebo pomerančová, trochu kakaa,
Švestková náplň: švestková povidla, moučkový cukr, citrónová kůra nebo pomerančová, hřebíček,
Ořechová nádivka: 1/2 lžíce medu, 10 dkg vlašských ořechů, 1/2 žloutek, perníkové drobečky, rum, citrónová kůra nebo pomerančová
www.tacos.cz Z uvedeného těsta vyválíme podlouhlé placky, střed potřeme dobrými švestkovými povidly, která můžeme přisladit a okořenit citrónovou nebo pomerančovou kůrou a hřebíčkem. Okraje placek přehneme k sobě, aby středem vykukoval rovný pruh povidel. Upečeme a ještě teplý perník potřeme polevou a krájíme napříč na úzké řezy.
www.tacos.cz Místo povidel můžeme plnit ořechovou nádivkou: utřeme med a strouhané ořechy se žloutkem, přidáme perníkové drobečky navlhčené rumem a s citrónovou nebo pomerančovou kůrou.