zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 240 °C. Oloupejte brambory. Nakrájejte je mandolínou na velmi tenké proužky. Ponořte je na 3 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Následně je opláchněte ve studené vodě a smíchejte s olivovým olejem. Do těsta na pizzu vmíchejte polovinu strouhaného sýra Gruyère. Těsto rozválejte na nepřilnavé podložce na placku o průměru 30 cm.
www.tacos.cz Smíchejte smetanu se sýrem gorgonzola (případně rokfórem). Tuto směs rozetřete na těsto až do vzdálenosti 2 cm od okraje. Rozložte plátky brambor a šalvějí. Posypte zbylým Gruyèrem a dochuťte pepřem. Pečte v troubě 20 minut, dokud okraje pizzy nezezlátnou. A pak ji ihned podávejte.