omáčka Alfredo: 1/2 lžíce másla, 1/2 šálek plnotučného mléka, 1/3 šálku strouhaného parmazánu, 2 šálky nasekané baby rukoly, 1/2 lžíce utřeného česneku, sůl, mletý pepř,
na povrch: 1.15 šálku strouhané polotučné mozzarelly, 1/4 šálku červené cibule tence nakrájené, 16 plátků šunky capicola
www.tacos.cz Mezitím na pánvi na středním ohni rozpusťte máslo, zašlehejte do něj mouku, až začne bublat a vonět, 2-3 minuty. Pomalu zašlehejte mléko nebo smetanu, dokud nezhoustne, ale nevařte. Postupně vmíchejte strouhaný parmazán a omáčku vařte, dokud se parmazán nerozpustí. Vmíchejte nasekanou rukolu a česnek, dokud rukola nezvadne, 2-3 minuty, omáčku osolte a opepřete. Přidejte do ní další mléko, abyste dosáhli požadované konzistence. Omáčku rovnoměrně rozetřete na těsto, pokladete mozzarellou a cibulí a na pizzu naaranžujte capicolu.
www.tacos.cz Přeneste pizzu na pečicí kámen a pečte, dokud sýr nevybublá a okraje nezhnědnou, 12-15 minut. Ojeďtte okraje plechu stěrkou, aby se z něj pizza uvolnila, a nechte ji ještě na plechu odpočívat, dokud nevychladne. Přeneste ji na prkénko, nakrájejte a podávejte.