Pizza napoletana recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Margherita: oloupaná nakrájená rajčata, mozzarella, bazalka, strouhaný sýr. U tothoto populárního typu pizzy dokonce víme docela přesně, kdy a jak vznikla. Přesně 11. 7. 1889 ji věhlasný výrobce pizzy Don Rafaelo Esposito upekl jako specialitu pro královnu Markétu Savojskou - tedy Margherit. Kombinace bělostné mozzarelly, červených rajčat a čerstvé, svěže zelené bazalky byla nejen chutná, ale také vlastenecká - v italských národních barvách.)
www.tacos.cz Aglio e olio (česnek a olej): 2 nastrouhané stroužky česneku, oregáno, sůl, pepř
www.tacos.cz Aglio, olio e pomodoro (česnek, olej a rajčata): loupaná nakrájená rajčata, půl stroužku nastrouhaného česneku, oregáno, bazalka, sůl, pepř
www.tacos.cz Marinara (námořnická): oloupaná nakrájená rajčata, kapary, černé vypeckované olivy, 2 ančovičky
www.tacos.cz Alla romana (po římsku): mozzarella, loupaná nakrájená rajčata, ančovičky, bazalka, strouhaný sýr, sůl, pepř
www.tacos.cz Quattro stagioni (čtyři roční období): oloupaná nakrájená rajčata na celou pizzu, na jedné čtvrtině pak mozzarella, na druhé ančovičky, na třetí naložené houby, na čtvrté šunka, ale můžete si tuto quattro stagioni ozdobit, jak chcete
www.tacos.cz Quattro formaggi (na čtyřech sýrech): kousky nivy, mozzarely, ementálu a nastrouhaný parmazán