cpt. Cook
 

Musaka

Nasi goreng

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Paella

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pilaf po turecku

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg skopového masa bez kosti, 10 dkg rýže, 3 dkg másla, 15 dkg cibule, sůl, šafrán, zázvor, 15 cl přírodního bílého vína, 3 dl vývaru nebo šťávy z pečeně, 10 dkg rajčat, 2 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso z plece nebo krku se nakrájí na drobné kostičky, vloží na drobně krájenou, na másle osmaženou cibuli, přidá se sůl, trochu šafránu a zázvoru a stříkne bílým vínem, zalije šťávou z pečeně nebo silným vývarem a dusí téměř do měkka. Před dodušením se přidají jader zbavená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, spařená propláchnutá rýže a vše se nechá dusit asi 20 minut.

www.tacos.cz (Rýži je možno připravit také zvlášť a pokrm upravit před podáním tak, že do středu věnce z rýže se vlije směs podušeného masa.) Jednotlivé porce se před podáním sypou strouhaným sýrem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2227x    verze pro tisk

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)