cpt. Cook
 

Musaka

Nasi goreng

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Paella

Itálie - Piemont   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Panissa vercellese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rýže Carnaroli, 12 dkg fazolí saluggia nebo borlotti (malé, hnědě žíhané), 20 dkg klobásky salsiccia, 1/2 l hovězího vývaru, 1/2 l vody, 1/2  cibule, 6 dkg vepřové kůže, 1.15 dl červeného vína, 1/2 snítka rozmarýnu, 2 dkg parmazánu, 3 dkg másla, extra virgin olivový olej, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jde o variantu risotta typickou pro Piemont, připravovanou z lokálních surovin: rýže a fazolí. Fazole zalejte teplou vodou a nechte 12 hodin nasáknout. Nalijte vývar do hrnce, přidejte i vodu a tekutinu přiveďte k varu. Přidejte vepřovou kůžičku nakrájenou na proužky a scezené fazole. Vařte asi 45 minut, dokud luštěniny nezměknou. Sceďte a vývar si odložte.

www.tacos.cz Na másle, trošce oleje a rozmarýnu osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte rozdrobenou klobásu, povařte minutu a rozmarýn vyjměte. Poté přidejte rýži, zalijte vínem, promíchejte dřevěnou vařečkou a po odpaření vína podlejte polovinou odloženého vývaru. Vařte a přilévejte postupně zbytek vývaru, po troškách. Ke konci vaření přidejte připravené fazole. Opepřete podle chuti a vmíchejte strouhaný sýr.

vloženo 18.02.2021    zobrazeno 809x    verze pro tisk

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)