Pasta z ančoviček
Anchoiade
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 115 dkg ančoviček v oleji, 10 dkg másla, 10 dkg pyré z černých oliv (tapenáda), 1/2 stroužek česneku, 15 dkg strouhanky, 4 plátky chleba, několik černých oliv
zkopírováno z http://www.tacos.cz V moždíři rozetřete ančovičky, přidejte máslo a pyré z černých oliv. Toto pyré koupíte pod označením tapenáda. Všechno dobře rozmíchejte do hustého krému. Přidejte rozetřený česnek a strouhanku. Krajíce chleba ogrilujte po obou stranách. Namažte je ančovičkovým krémem a vložte na několik vteřin pod gril. Ozdobte černými olivami a čtvrtkami rajčat. Podávejte jako předkrm s dobře vychlazeným růžovým vínem. Je to skvělý recept pro jídlo na čerstvém vzduchu. V tom případě opečte chleba na dřevěném uhlí a ještě teplý ho potřete ančovičkovým krémem.