cpt. Cook
 

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Noky z fazolové mouky

Gnocchi con farina di fagioli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg bílé fazolové mouky, 2  vejce, 4.15 cl extra virgin olivového oleje, 15 cl vody, sůl, šalvěj, máslo podle chuti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolovou mouku smíchejte s olejem a solí. Přidejte vejce a začněte hníst rukama, pak po troškách přilévejte vodu, dokud těsto nebude hladké a kompaktní. Těsto nechte alespoň 1 hodinu odpočívat přikryté potravinovou fólií nebo uzavřené v nádobě. Vytvořte několik válečků a nakrájejte je nožem na malé kousky, protože při vaření mají tendenci růst.

www.tacos.cz V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte noky. Gnocchi vařte 15 minut a mezitím na pánvi rozpusťte máslo a provonějte ho čerstvými lístky šalvěje. Po uvaření vhoďte noky na pánev s máslem a šalvějí. Ihned podávejte a jezte ještě teplé.

vloženo 22.01.2022    zobrazeno 504x    verze pro tisk

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní
(Parmentier aux lentilles vertes et a la courge butternut)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka