cpt. Cook
 

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Máslové fazole s pečeným květákem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  květáku, 2 lžíce olivového oleje plus další na pokapání, sůl, mletý pepř, 1/2  cibule, 1/2 lžíce čerstvého tymiánu, 2 stroužky česneku, 1/2 dl zeleninového vývaru, 40 dkg máslových fazolí, 1/2 lžíce jablečného octa, 1/2 hrst zelené petrželky, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Květák rozdělený na malé růžičky položte na plech, pokapejte lžící olivového oleje a osolte a opepřete. Pečte 10-15 minut. Mezitím na pánvi na středním plameni rozehřejte zbývající olivový olej. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky a smažte ji 3-4 minuty. Přidejte nasekaný tymián a rozdrcený česnek a vařte ještě 1-2 minuty, poté přilijte vývar a snižte teplotu na minimum. Polovinu máslových fazolí (velké bílé z konzervy) vložte do mísy a vidličkou je nahrubo rozmačkejte. Přidejte je do pánve a promíchejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte zbývající celé fazole, pečený květák a jablečný ocet. Dochuťte solí a pepřem. Dokončete olivovým olejem, spoustou nasekané petrželky a vymačkanou čerstvou citronovou šťávou.

www.tacos.cz

www.tacos.cz

vloženo 29.11.2021    zobrazeno 518x    verze pro tisk

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní
(Parmentier aux lentilles vertes et a la courge butternut)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka