Noky z fazolové mouky - recept cpt. Cooka
Gnocchi con farina di fagioli
4 porce: 30 dkg bílé fazolové mouky, 2 vejce, 4.5 cl extra virgin olivového oleje, 5 cl vody, sůl, šalvěj, máslo podle chuti
Fazolovou mouku smíchejte s olejem a solí. Přidejte vejce a začněte hníst rukama, pak po troškách přilévejte vodu, dokud těsto nebude hladké a kompaktní. Těsto nechte alespoň 1 hodinu odpočívat přikryté potravinovou fólií nebo uzavřené v nádobě. Vytvořte několik válečků a nakrájejte je nožem na malé kousky, protože při vaření mají tendenci růst.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte noky. Gnocchi vařte 15 minut a mezitím na pánvi rozpusťte máslo a provonějte ho čerstvými lístky šalvěje. Po uvaření vhoďte noky na pánev s máslem a šalvějí. Ihned podávejte a jezte ještě teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka