zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejte pánev s poklicí na mírném ohni. Začněte s opékáním kešu oříšků a dávejte pozor, aby se nespálily. Jakmile zezlátnou, dejte je stranou. Z utřeného česneku, nastrouhaného zázvoru, koření a mořské soli připravte pastu, kterou zpracujte v kuchyňském robotu nebo raději pomocí hmoždíře. Na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidejte pastu z česneku, zázvoru a koření a několik minut ji smažte, dokud se nerozvoní. Přidejte rajčatový protlak, na malé růžičky rozdělený květák a kokosové mléko a vařte pod pokličkou 10-15 minut, dokud květák nezměkne podle vašich představ. Přidejte hrášek a povařte 2 minuty. Vmíchejte opražené kešu oříšky, limetkovou šťávu a nadrobno nasekaný koriandr.
www.tacos.cz Příloha: rýže nebo quinoa