Kuřecí gratin s tykví a arašídy
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 115 dkg vařených kuřecích prsíček, 1/2 máslová tykev, 2.15 dl crème fraîche, 12 dkg plísňového sýra fourme d'Ambert, 3 dkg burských oříšků, olivový olej, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 150 °C. Vymažte zapékací misku olivovým olejem. Máslovou tykev oloupejte, rokrojíe napůl a po vyčistění nakrájíme na tenké plátky. Polovinu jich rozložte do misky, osolte a opepřete. Přidejte hrubě nasekané arašídy, kuřecí nakrájené na malé kostky a polovinu krému. Zakryjte zbývajícími plátky tykve a smetanou. Podle chuti dosolte a opepřete. Navrch přijdou kostky sýra d'Ambert. Pečeme asi 75 minut.