Hroznová omáčka: 2 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 3 dl vývaru ze slepice, 6 dkg čerstvého nebo kompotovaného hroznového vína, glutasol, citrónová šťáva, moučkový cukr, sůl
www.tacos.cz Upečená nevykostěná prsíčka se položí na plátek opečené šunky, přelijí se připravenou hroznovou omáčkou a ozdobí podušenou žampiónovou hlavičkou.
www.tacos.cz Příprava hroznové omáčky: Do rozpuštěného másla se přidá hladká mouka a lehce se osmaží. Zásmažka se zalije nemastným vývarem ze slepice a za stálého míchání se vaří do zhoustnutí. Omáčka se ochutí glutasolem, citrónovou šťávou a trochou cukru, podle potřeby se přisolí a nakonec se procedí. Před podáváním se do procezené omáčky vloží bobule hroznového vína (druh bez jadérek) a nechá se lehce povařit. Hotová omáčka musí být hustá.
www.tacos.cz Příloha: vařená rýže nebo smažené bramborové hranolky