Omáčka: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 3/4 šálku žampiónů nebo malých hříbků, 1/2 lžička másla, 2 vejce, zelená petrželka, 15 dkg šunky
www.tacos.cz Příprava omáčky: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a vymícháme do hladka na hustší kaši. Žampióny podusíme na másle s petrželkou, osolíme je a přidáme do povařené jíšky. Přimícháme žloutky, usekanou šunku, přisolíme a okořeníme. V této omáčce obalíme porce a necháme je položené na talířích zaschnout. Pak je obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a smažíme. Hotové položíme na papírové ubrousky k okapání a po urovnání na mísu je pokropíme rozehřátým máslem. Zdobíme dílky citrónu a snítkami petrželky.
www.tacos.cz Příloha: opékané brambory, malé vařené, sypané petrželkou, smažené lupínky či hranolky, saláty