Kotlety na čokoládě
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 vepřové kotlety, 1/2 lžíce vepřového sádla, 3 cibule, sůl, mletý pepř, trochu celé skořice, 10 dkg žampiónů, 1/2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 15 dkg mandlí, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce oleje, 1/2 kostka bujónu (masox), 15 dkg hořké čokolády nebo kakaa
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kotlety osolíme, opepříme, potřeme olejem a šest minut grilujeme nebo opékáme na pánvi po obou stranách. Odložíme na teplé místo. Do kastrolu dáme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek do světležluta, přidáme koření, nakrájené žampióny, osolíme a deset minut dusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Pak přidáme víno, nakrájené mandle a dál dusíme. Mezitím svaříme bujón s čokoládou, vlijeme do kastrolu, přidáme opečené kotlety a společně pět až šest minut dusíme.