cpt. Cook
 

Karí kuře

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kohout na víně

Coq au vin

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  kohout, 0.7 l burgundského červeného vína, 4  cibule, 10 dkg žampiónů, 1/2 stroužek česneku, tymián, bobkový list, 12.15 dkg anglické slaniny, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 2.15 dkg másla, koňak, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejte olej a máslo. Oloupejte cibule a slaninu nakrájejte na kostičky. V hrnci orestujte nakrájenou cibuli a slaninu. Mladého kohouta naporcujte a v hrnci ho opečte dozlatova. Osolte a opepřete. Když je kohout opečený, oflambujte ho koňakem a zaprašte moukou. Obracejte ho dřevěnou lžící. Zalijte vínem, přidejte česnek, houby a koření. Přiklopte a 20 minut poduste. Omáčku podle chuti dokořeňte.

www.tacos.cz Příloha: brambory vařené v páře

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 3135x    verze pro tisk

Kokosové kuřecí curry

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Kuře à la Jang Kuej-Fej

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo

Kuře arroz con pollo

Kuře Coco

Kuře Ča Pa-Kuai

Kuře dušené s párkem a žampióny

Kuře dušené se šunkou

Kuře dušené se zeleninou

Kuře dušené se zeleninou a smetanou