zkopírováno z http://www.tacos.cz Sójový granulát zalijeme horkým masoxovým vývarem a necháme nejméně hodinu bobtnat. Mezitím nakrájíme očištěnou, velkých vnějších listů zbavenou kapustu na větší kousky a uvaříme v osolené vodě. Žemle nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem, můžeme je pokropit i masoxovým vývarem, ve kterém jsme máčeli granulát. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tento základ vložíme jemně nakrájenou cibuli. Uvařenou a okapanou kapustu buď umeleme na masovém strojku, nebo jemně rozsekáme, přidáme vymačkaný granulát, vymačkané žemle, vejce, pepř, podle potřeby sůl a na slanině zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme, je-li příliš řídká, zahustíme strouhankou, příliš hustou zředíme vývarem, ve kterém jsme máčeli granulát.
www.tacos.cz Karbanátky omočíme v rozšlehaném bílku a obalujeme ve strouhance, nebo jen ve strouhance. Smažíme po obou stranách v některém z tuků na smažení. Hotové karbanátky pokládáme na chvilku na papírové ubrousky, aby se do nich vsáknul přebytečný tuk. Ke kapustovým karbanátkům jsou vhodné buď vařené a omaštěné brambory, nebo bramborová kaše.