Kapustové karbanátky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg kapusty, 1/2 větší cibule, 3 žemle namočené v mléce, 15 dkg oleje, 3 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, 1/2 lžíce hladké mouky, trochu strouhanky, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařenou kapustu umeleme na masovém strojku, s ní umeleme i namočené vymačkané žemle. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme ji ke kapustové směsi, spolu s ní vejce, pepř, majoránku, se solí utřený česnek a dobře vše promícháme. Zdá-li se nám těsto řídké, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme k nim bramborovou kaši a salát ze syrové zeleniny nebo z kysaného zelí.