cpt. Cook
 

Bramborové knedlíčky

Bramborové knedlíčky do polévky

Bramborové noky do zeleninových a uzených polévek

Bramborové slaninové knedlíčky

Bramborový svítek do polévky

Celestýnské nudle

Cibulové dalamánky

Cipetky

Consommé

Hašé

Houskové knedlíčky

Houskové knedlíčky základní

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játrové nebo slezinové knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  vejce, tuk, houska, 2 lžíce mléka, hovězí játra nebo slezina, sůl, zelená petrželka, muškátový květ, mletý pepř, česnek, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Celé vejce utřeme s kouskem omastku asi za ořech velkým, pak přidáme strouhanou housku máčenou v mléce, osolíme, okořeníme nejlépe zelenou petrželkou nebo zpěněnou cibulkou, také květem, po případě pepřem. K základní hmotě přidáme kousek škrábaných hovězích jater nebo sleziny nebo jater z drůbeže. Kořeníme je česnekem nebo majoránkou.

www.tacos.cz Zavařujeme do vařící polévky a vaříme 8-10 minut, podle velikosti. Je-li těsto hustší, tvoříme malé knedlíčky, je-li řidší, vykrajujeme lžičkou nočky. Hmotu můžeme také protlačovat cedníkem do polévky a vznikne tak játrová rýže. Slezinové knedlíčky jsou znamenité a dodávají polévce ještě lepší barvu a chuť než játrové.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3131x    verze pro tisk

Játrové nočky

Játrový svítek

Jíška, zátřepka

Kapání

Kopřivové omelety