Cibulové dalamánky
recept ze stránek www.tacos.cz 8 porcí: 4.2 dkg kvasnic, 1/2 lžíce krystalového cukru, 3 dl vlažné vody, 215 dkg žitné mouky celozrnné, 215 dkg hladké mouky, 1/2 dl olivového oleje, 1/2 cibule, 1/2 lžíce drceného kmínu, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, mletý pepř, kmín a hrubá sůl na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si rychlokvásek: droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme troškou vlažné vody, lehce zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Přidáme mouky, na jemné měsíčky nakrájenou cibuli, zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalámánky, navrchu třikrát nařízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem, sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky, která máme po ruce. Pečeme dozlatova, asi půl hodiny při teplotě 170 °C, ještě horké potřeme slanou vodou, aby byly křupavé.