Hrušky s karamelovým krémem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 l mléka, 2 balíčky vanilkového pudinku, 20 dkg pískového cukru, 7 dl hruškového kompotu nebo nakrájených podušených čerstvých hrušek, 1/4 l smetany na šlehání, 2 vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cukr nasypeme do kastrolu a na mírném ohni mícháme, až dostane zlatohnědou barvu. Potom za stálého míchání přiléváme 3/4 vlažného mléka a mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Ve zbylé 1/4 mléka rozmícháme pudinkový prášek se žloutky, vlijeme do karamelového mléka a mícháme do zhoustnutí krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do teplého krému. Hrušky postavíme do mísy a zalijeme karamelovým krémem tak, že jejich konce zůstanou nepolité. Uložíme na dvě až tři hodiny do studena a před podáváním zdobíme neslazenou šlehačkou.