cpt. Cook
 

Broskvový dezert II

Červenomodré pokušení

Dezert z jablek, hrušek a celeru

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Flambované ovoce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg jablek, 20 dkg hrušek, 20 dkg hroznového vína, 10 dkg vlašských ořechů, 2 balíčky skořicového cukru, 8 dkg másla, 1.15 dl slivovice nebo jiného destilátu, 2.15 dl šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěná jablka a hrušky nakrájíme na osminky, hroznové víno rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Ovoce rozložíme po porcích do kapes z alobalu, poklademe plátky másla, nasekanými ořechy, zasypeme skořicovým cukrem a necháme důkladně prohřát na grilu. Jakmile je ovoce teplé, změkne a začne se opékat, zalijeme ho pálenkou, rychle zapálíme a flambujeme, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ihned podáváme.
vloženo 12.11.2007    zobrazeno 3027x    verze pro tisk

Frittelle di mele
(Smažená jablka)

Grapefruit s rozinkami

Grilovaná jablka

Grilovaná jablka s tvarohem

Grilované broskve

Hroznové víno s vinnou pěnou

Hruškový krém

Hrušky na víně
(Poires au vin)

Hrušky plněné krémem žervé

Hrušky s jablečno-tvarohovou pěnou

Hrušky s karamelem

Hrušky s karamelovým krémem

Hrušky s medem

Hrušky s mraženým krémem

Hrušky se smetanovým sýrem

Hrušky se sýrovou náplní