Broskvový dezert II
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2
15 dkg broskvového kompotu, višňová marmeláda, 1.
15 dkg mleté želatiny, 1/4 l smetany na šlehání, 1
/2 rovná lžíce moučkového cukru,
Piškot: 2 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předchozí den upečený piškot nakrájíme na plátky a spojíme je višňovou nebo malinovou či meruňkovou zavařeninou. Pak je spojené nakrájíme na kostky. Broskve dáme na cedník okapat. Želatinu necháme rozpustit v 5 lžících vody a nabobtnat. Broskvovou šťávu ohřejeme, rozpustíme v ní želatinu a dáme ji vychladnout. Do hluboké skleněné mísy složíme vrstvu piškotů, polijeme 1/8 šťávy, poklademe broskvemi a opět složíme piškoty, polijeme je další třetinou šťávy. Pak další broskve a piškoty zalijeme zbylou šťávou. Necháme dobře vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, mírně oslazenou.