Gromperekichelcher
Bramboráky po lucembursku
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg brambor, 3 cibule, 2 šalotky, zelená petrželka, 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. Vložíme do plátěné utěrky a vymačkáme z nich vodu. Petrželku nasekáme, šalotku a cibuli nadrobno nakrájíme a přidáme do směsi. Zahustíme moukou. Dále se přidají rozšlehaná vejce, sůl a pepř podle chuti. Na pánvi rozpálíme olej, z těsta na pomoučené podložce zformujeme kuličky a ty rozmáčkneme na menší ploché koláče a smažíme je na oleji dozlatova z obou stran. Podávat můžeme na snídani se lžičkou kysané smetany nebo v zimě s jablečnou dření.