cpt. Cook
 

Bramborové placky s kyselým mlékem a uzeným pstruhem
(Crêpes de pommes de terre au lait ribot et crème à la truite fumée)

Bramborové placky s tvarohem

Bramborové placky se sýrem

Bramborové placky se škvarky

Bramborové placky ze studených brambor

Bramborové řepáky

Bramborovo-cibulový koláč
(Gateau di patate e cipolle)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový koláč ve stylu tartiflette

Gâteau de pommes de terre façon tartiflette

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  brambory, 1/4  francouzského sýra Reblochon, 2  pórky, 4 dkg anglické slaniny, 1/2  cibule, 2 snítky tymiánu, 2 dkg másla, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory ve slupce vařte 20 minut v páře (měly by zůstat pevné). Slaninu osmahněte na pánvi bez tuku. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Opláchněte bílou část pórku a nakrájejte ho. Cibuli a pórek posypte snítkou tymiánu a 15 až 20 minut restujte na olivovém oleji. Osolte a opepřete.

www.tacos.cz Teplé brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem položte válcové formy na jednotlivé porce a jejich vnitřek potřete olejem. Pokryjte dno vrstvou bramborových plátků uspořádaných do růžice, pak rozetřete pórkovou směs, slaninu a sýr Reblochon nakrájený na proužky. A vše znovu zakryjte plátky brambor. Lehce stlačte, přidejte kousky másla a pečte 20 až 25 minut. Opatrně vyjměte z formiček a posypte je zbylým tymiánem.

vloženo 27.10.2022    zobrazeno 400x    verze pro tisk

Cmunda s uzeným masem

Gromperekichelcher
(Bramboráky po lucembursku)

Houbový bramborák

Irské bramborové placky
(Irish potato cakes)

Klatovské hnětýnky

Kofta

Koláč z bramborové slámy a modrého sýra

Kynuté bramborové vdolečky se sýrem

Madridská tortilla espaňola

Pizza bramborová

Plněné bramborové placky

Podkrkonošské křupavé placky