Crêpes de pommes de terre au lait ribot et crème à la truite fumée recept ze stránek www.tacos.cz
na krém: 215 dkg smetanového sýra cottage, 13 dkg šlehačky, 3 lžíce olivového oleje, 12 dkg uzeného pstruha, 20 snítek pažitky + něco navíc na servírování, 4 špetky mletého kmínu, 10 kuliček růžového pepře
www.tacos.cz Na malé pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, nalijte do ní malou naběračku těsta, opékejte 2 minuty z každé strany a dejte stranou na horký talíř. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
www.tacos.cz Pstruha nakrájejte na proužky. V míse smíchejte sýr cottage s nasekanou pažitkou, smetanou, olivovým olejem a mletým kmínem. Osolte a opepřete a dobře promíchejte. Palačinky podávejte přelité trochou smetany a proužky uzeného pstruha a posypané růžovým pepřem a jemně nasekanou pažitkou.