cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Cibulový koláč

Tarte à l'oignon

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:   křehké těsto, 1/2 kg cibule, 10 dkg anglické slaniny, 2.15 dkg másla, 1/2 dl šlehačky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře máslem vymazanou koláčovou formu vyplňte těstem. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Křehké těsto na slané koláče pokryjte suchými fazolemi, aby se nenafouklo a pečte v troubě tak dlouho, dokud nezačne zlátnout. Na pánev dejte máslo a jemně nakrájenou slaninu. Krátce osmahněte a přidejte nakrájenou cibuli. Čtvrt hodiny až 20 minut obdělávejte. Cibule nesmí zhnědnout. Jakmile změkne, osolte ji a opepřete, přidejte mouku a vše dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a přilijte šlehačku. Těsto pokryjte touto nádivkou a pečte v troubě další 1/2 hodiny. A protože náš cibulový koláč pochází s Alsaska, je nejlepší podávat ho se suchým alsaským bílým vínem, ryzlingem.
vloženo 23.08.2007    zobrazeno 4154x    verze pro tisk

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou