zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře máslem vymazanou koláčovou formu vyplňte těstem. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
Křehké těsto na slané koláče pokryjte suchými fazolemi, aby se nenafouklo a pečte v troubě tak dlouho, dokud nezačne zlátnout. Na pánev dejte máslo a jemně nakrájenou slaninu. Krátce osmahněte a přidejte nakrájenou cibuli. Čtvrt hodiny až 20 minut obdělávejte. Cibule nesmí zhnědnout. Jakmile změkne, osolte ji a opepřete, přidejte mouku a vše dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a přilijte šlehačku. Těsto pokryjte touto nádivkou a pečte v troubě další 1/2 hodiny. A protože náš cibulový koláč pochází s Alsaska, je nejlepší podávat ho se suchým alsaským bílým vínem, ryzlingem.