Alsaské flambované koláče recept ze stránek www.tacos.cz
Na obložení: 4 cibule, 2 lžíce másla, 40 dkg slaniny bez kůže, 3 lžíce crème fraîche nebo plnotučné zakysané smetany
www.tacos.cz Na obložení očistěte cibule a nakrájejte na tenká kolečka. Na pánvi rozpalte máslo a při mírném ohni cibuli asi 5-10 minut smažte, až zesklovatí. Pánev sejměte z ohně. Slaninu nakrájejte na tenké proužky (popřípadě ji nechte asi 2 minuty povařit). Pak namažte na těsto crème fraîche a navrch rozložte slaninu a cibuli. Koláče jeden po druhém pečte dole v troubě dokřupava asi 10-15 minut a pak pod grilem nechte několik minut ožehnout (flambovat), až vrchní kousky cibule ztmavnou. Plech vytáhněte z trouby, flambované koláče hned nakrájejte na porce a podávejte.
www.tacos.cz Příloha: bílé sylvánské, ryzlink nebo pinot blanc