cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  27 dkg filo těsta, 1/2 lžíce olivového oleje, 2  žloutky,  špetka černuchy,  špetka sezamových semínek,

náplň: 215 dkg fety, 1/2  chilli paprička, 3  jarní cibulky, koriandrové lístky, máta peprná, kopr, 6 lžic olivového oleje,

na omáčku: 1/2  vejce, 15 cl olivového oleje, 7 cl mléka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 °C (180 °C s ventilátorem, plyn stupeň 6). Nejprve připravte náplň. Fetu rozmačkejte v misce vidličkou. Přidejte jemně nasekanou zelenou chilli papričku a jarní cibulku, nadrobno nasekanou hrst bylinek a olivový olej a vše dobře promíchejte vidličkou.

www.tacos.cz Na omáčku vyšlehejte v malé misce rozšlehané vejce s olivovým olejem a mlékem, dokud se zcela nespojí.

www.tacos.cz Pláty filo těsta položte na pracovní plochu a přikryjte je čistou vlhkou utěrkou, aby se při práci nevysušily. Dno mělké 20cm kulaté zapékací misky potřete trochou olivového oleje. Na dno misky navrstvěte šest plátů filo, které se překrývají asi o 45 stupňů a vějířovitě se rozprostírají, přičemž je třeba dbát na to, aby polovina každého plátu zakrývala dno, zatímco druhá polovina přesahuje okraje misky. Mezi jednotlivými přidáními potřete pláty hojně omáčkou. Celé dno by mělo být pokryto těstem a filo by mělo být hojně potřeno omáčkou. Vyklopte všechnu náplň, pak převislou část fila přeložte přes náplň, aby byla uzavřena, a potřete pláty další omáčkou. Vrchní část přikryjte posledním plátem filo, ale nepotírejte ho už omáčkou. Žloutky ušlehejte s 1 lžící olivového oleje a potřete jimi vrchní část börku. Posypte sezamem a semínky černuchy a pečte 30 minut dozlatova.

vloženo 30.11.2021    zobrazeno 922x    verze pro tisk

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou