cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 1/2  vejce, 2 lžíce vody, 1/2 lžička citrónové šťávy, 4  cibule, 3  vejce, 2 dl smetany, sůl, mletý pepř, 115 dkg ementálu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si křehké těsto - na vál prosejeme mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené vychlazené máslo. Vše pomocí prstů zpracujeme na hrubou drobenku. Přidáme vejce, citronovou šťávu a studenou vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme vodu tak, aby těsto bylo pružné, nikoliv však lepivé. Vytvarujeme do koule, zabalíme do mikrotenové folie a dáme do lednice na 30 minut.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Odpočaté těsto rozválíme a přes váleček je přeneseme do kulaté koláčové formy (ze 1/4 kg mouky jeden koláč o průměru 28 cm). Zarovnáme okraje a dno propícháme na několika místech vidličkou. Poklademe cibulí nadrobno pokrájenou a pozvolna osmahnutou dozlatova. Zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem pikantní chuti typu Emmental. Vložíme do trouby a pečeme 30 až 35 minut, až je koláč dobře propečený.

vloženo 13.09.2008    zobrazeno 3446x    verze pro tisk

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou