Chlebová selská
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.215 l vody, 215 dkg chleba (chlebových kůrek), 6 dkg vepřového sádla, 8 dkg cibule, zelená petrželka, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, 2 lžíce mléka nebo smetany, 2 vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Suché kůrky nalámeme na menší kousky. V hrnku rozehřejeme sádlo, dáme do něho drobně nakrájenou cibuli, rozsekanou petrželku, chlebové kůrky, vše trochu osmahneme. Potom podlijeme vodou, přidáme sůl, papriku, asi 20 minut povaříme a pak protlačíme sítem, aby byla polévka hladká. Do mléka nebo smetany rozklepneme vejce, dobře rozkvedláme a pomalu za stálého míchání lijeme do vařící polévky. Již nevaříme.