Chlebová selská - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.25 l vody, 25 dkg chleba (chlebových kůrek), 6 dkg vepřového sádla, 8 dkg cibule, zelená petrželka, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce mléka nebo smetany, 2 vejce
Suché kůrky nalámeme na menší kousky. V hrnku rozehřejeme sádlo, dáme do něho drobně nakrájenou cibuli, rozsekanou petrželku, chlebové kůrky, vše trochu osmahneme. Potom podlijeme vodou, přidáme sůl, papriku, asi 20 minut povaříme a pak protlačíme sítem, aby byla polévka hladká. Do mléka nebo smetany rozklepneme vejce, dobře rozkvedláme a pomalu za stálého míchání lijeme do vařící polévky. Již nevaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka