Omáčka: 12 dkg cibule, 6 dkg rajčat, 3 g hladké mouky, 3 g pálivé papriky, 15 g saturejky, zelená petrželka, 1/2 g mleté papriky, 2 g mletého pepře, 1/2 g bobkového listu, 2.15 g soli, 2 cl vína
www.tacos.cz Omáčka: Na plátky nakrájenou cibuli vložíme do studeného tuku s přidáním malého množství vody a soli a podusíme. Čas od času zamícháme. Jakmile cibule změkne, přidáme rajčata nakrájená nadrobno, později mouku a červenou papriku. Rozředíme horkou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a pustíme se do obalování karbanátků v mouce. Jakmile začne omáčka vřít, vložíme do ní karbanátky a snížíme vaření na mírný oheň a vaříme 45 minut. Po této době přidáme bobkový list, pepř, víno a saturejku. Vaříme dalších 15 minut. Sundáme z ohně a přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.