cpt. Cook
 

Kastilská česnečka
(Sopa de ajo)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras

Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky foie gras, 1/2  šalotka, 7.15 cl mléka, 1.15 dkg másla, 80 dkg jedlých kaštanů, 15 dl kuřecího vývaru, 1/2  celá skořice, 1/2  vanilkový lusk, 2 lžíce fleur de sel, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šalotku oloupejte a nakrájejte. V hrnci rozpusťte máslo a šalotku na něm orestujte. Přidejte kaštany a 5 minut je restujte. Zalijte vývarem a mlékem, přidejte celou skořici. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vařte 35 minut, až kaštany změknou.

www.tacos.cz Odstavte z ohně, část šťávy dejte stranou. Vyjměte skořicovou tyčinku a kaštany rozmixujte. Přidejte trochu odložené tekutiny z vaření, abyste upravili konzistenci polévky, a dochuťte ji solí a pepřem.

www.tacos.cz Rozpůlte vanilkový lusk a vyjměte semínka. Přidejte hrubou sůl (fleur de sel asi nemáte) a promíchejte. Nalijte velouté do misek. Na každou misku položte malý plátek restovaného foie gras a posypte vanilkovou solí.

www.tacos.cz

vloženo 18.12.2024    zobrazeno 15x    verze pro tisk

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Krémová polévka z hub

Krémová žampiónová polévka

Krkonošské kyselo

Kroupová polévka

Krupicová jednoduchá

Krupicová maďarská

Krupicová pražená

Krupicová rychlá

Krupková jemná

Krupková s houbami

Krupková zahuštěná

Kukuřičná polévka s chorizem

Kulimajda

Kyselačka z hub

Manětínská sváteční hříbková polévka

Melencová polévka