Těstoviny se zalisovanou petrželkou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Těstoviny se zalisovanou petrželkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

těsto: 18 dkg hladké mouky, 9 dkg semoliny, 9 dkg krupice, 3  vejce pokojové teploty, 1/2  žloutek, 2 lžíce vlažné vody, hladká mouka potřebná při válení, 1/2 hrst zelené petrželky,

na dochucení: 10 dkg másla, 1/2 hrst šalvěje, parmazán

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku nasypeme do mísy kuchyňského robotu, přidáme vajíčka a mícháme při malé rychlosti, dokud nezískáme směs ve formě drobenky. Potom přidáváme vodu po lžících, necháme promíchat, až se směs nechytá stěny mísy. Když se motor začne namáhat, musíme pokračovat na pomoučeném válu ručně. Hněteme těsto dlaněmi, otočíme vždy o 90 stupňů a zase hněteme, dokud není přiměřeně hladké, asi 5 minut. Hotové těsto přikryjeme mísou, vlhkou utěrkou nebo dáme do plastového sáčku a necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě, aby se rozleželo a mouka absorbovala všechnu tekutinu.

www.tacos.cz Těsto rozválíme strojkem na těstoviny na nejtenčí tloušťku, jaká jde nastavit. Pruhy těsta nařežeme na stejnou délku. Jeden vždy položíme na pomoučený vál a poklademe omytými lístky petrželky (mohou být trochu vlhké) těsně k sobě, ale tak aby byly kousek od krajů. Opatrně přeložíme druhým plátem těsta a rukama přimáčkneme k sobě, lehce zvnějšku pomoučíme. Na strojku nastavíme větší tloušťku a těsto opatrně strojkem projedeme, aby se spojilo. Postupně tloušťku zmenšujeme zase až do nejtenčí, těsto se prodlužuje a lístky s ním a vytvářejí v něm krásnou strukturu. Hotové krájíme na čtverečky o straně asi 4 cm (do polévky i menší). Můžeme je také sušit do zásoby, podávat v čistém vývaru. Čerstvé jsou nejlepší uvařené 3 - 4 minuty al dente, podávané se šalvějovými lístky v hnědém másle a zasypané strouhaným parmazánem

vloženo 31.08.2013    zobrazeno 1681x    verze pro tisk

Těstoviny se zeleninou

Těstoviny zapékané s mletým masem

Timballo tradizionale
(Tradiční timballo)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú