www.tacos.cz Troubu předehřejte na 140 °C. Zatímco se maso opéká, rozehřejte v kastrolu další kapku oleje a 5 minut na něm opékejte pancettu, dokud nezačne hnědnout a uvolňovat tuk. Přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, tymián, nasekanou bazalku (z níž si malé lístky otrhejte a odložte) a rozdrobte sušené hříbky. Vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout. Posypte cukrem, vmíchejte rajčatový protlak, rybí omáčku, koření a ocet. Vařte, dokud směs mírně nezhoustne, a poté vmíchejte maso, mléko a rajčata. Víno použijte k vypláchnutí rajčatových konzerv a vmíchejte ho do pánve. Dochuťte a vhoďte odkrojenou parmazánovou kůru. Přiveďte k varu, přikryjte a přeneste do trouby. Duste 3 hodiny.
www.tacos.cz Když je boloňská omáčka uvařená, vyklopte do velké pánve na středním plameni tolik porcí, kolik potřebujete. Zbylou boloňskou omáčku nechte zcela vychladnout, poté ji rozdělte do uzavřených nádob a zmrazte až na tři měsíce. Zmrazené porce pak můžete překlopit do hrnce a ohřívat, dokud nejsou horké. Špagety uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou, dokud nejsou al dente, poté je přidejte do omáčky s trochou vody z těstovin a vařte 2 minuty. Vmíchejte strouhaný parmazán a přidejte kapku olivového oleje. Těstoviny a boloňskou omáčku rozdělte do misek, posypte odloženou bazalkou a podávejte s dalším parmazánem.